Sočni čoko biskvit

coko_biskvit

Čoko biskvit mnogi nazivaju čudom od čokolade ili čokoladnim remek-delom! Može se praviti od mekanog ukusnog ili hrskavog testa, biti običnog ukusa ili punjen voćnim nadevom, vanilinim kremom, ali čoko biskvit ipak ostaje kao jedan od najukusnijih. Biskviti su velika porodica slasnih dezerata koji najviše podsećaju na keks. Najbolje od svega, biskviti, pa i čoko biskvit, sjajno se slažu uz svaki topli ili hladni napitak. Bilo da ih jedete za užinu ili kao dezert, biskviti će zasladiti svaki Vaš trenutak. Budite iskreni, da li postoji bolja kombinacija od kremaste čokolade i hrskavog keksa?

Čoko biskvit na merenje se tradicionalno već dugi niz godina prodaje u zdravoj hrani. Hrskavi biskvit preliven čokoladom oduvek je važio za omiljeni slatkiš, a taj epitet nije izgubio do sada. Mekani biskvit deo je i tradicionalnih bakinih recepata, pa se i danas često nađe na trpezarijskom stolu. Čoko biskvit može poslužiti kao osnova za tortu ili se napraviti sa raznim dodacima za što bogatiju aromu.

 

Najukusniji čoko biskvit recept

Za najukusniji mekani čoko biskvit biće Vam potrebno svega nekoliko sastojaka koje sigurno imate u svojoj kuhinji u svakom trenutku. Mekana i penasta struktura biskvita čini ga idealnom osnovom za čokoladne torte. Potražite u kuhinji jaja, brašno, šećer, prašak za pecivo i puter. Da, toliko je jednostavno napraviti testo za ukusan biskvit! Sastojak koji čoko biskvit čini posebnim je kakao, a za slađi ukus se dodaje i vanilin šećer. 

Čoko biskvit ne mora poslužiti samo kao osnova za tortu. Naprotiv, kombinacija u kojima možete koristiti mekanu smesu ima zaista bezbroj. Dovoljno je da umutite krem od vanile, dodate omiljeno voće ili komadiće čokolade i da dobijete sasvim jednostavan, ali neodoljiv kolač. Da li ste imali priliku da probate čoko biskvit sa aromom viskija? Mešavinom različitih sastojaka ćete za tren oka obogatiti osnovnu smesu za čoko biskvit. Najbolji recept za sočan čoko biskvit čine upravo Vaše ideje i želja da se oprobate u kuhinji.

 

Čoko biskvit keks kolač

Recepti koji ne zahtevaju pečenje, kuvanje ili poseban napor za pripremanje su vrlo popularni. Tako je i kolač sa keksom čoko biskvit jedan od dezerata koji se vrlo lako pravi bez ikakvog pečenja i dugog čekanja. Izdvojili smo za Vas jedan jednostavan recept.

  • 270 gr maslaca
  • 330 gr šećera u prahu
  • 60 gr kakaoa
  • 60 ml mleka
  • 1 kašika vanilinog ekstrakta
  • kutija keksa 

Najpre je potrebno istopiti maslac. U posebnoj činiji pomešati sve ostale sastojke i dodati istopljen maslac. Smesu je potrebno mešati sve dok ne postane glatka. Kalup možete sami izabrati, dimenzije ne igraju nikakvu presudnu ulogu. Važno je da kalup najpre obložite papirom za pečenje. Prvi korak je da dno kalupa prekrijete jednim slojem čokoladne smese preko koje ćete poređati prvi red keksa. Jednostavne korake ponavljajte do željene visine kolača. Čoko biskvit keks ostavite u frižideru da se ohladi pre posluživanja. Jednostavno i ukusno! 

 

Kako se pravi čoko biskvit keks?

Čoko biskvit je vrlo popularan, ukusan slatkiš jednostavan za pravljenje. Iz tog razloga se veliki proizvođači konditorskih proizvoda često takmiče u proizvodnji što primamljivijeg čoko biskvit keksa. Dugo su se pravili prema proverenom receptu od keksa sa maslacem i prelivom od mlečne čokolade. Kako je danas ukus kupaca nešto drugačiji, počeli su da se proizvode keksevi preliveni crnom čokoladom ili čak tamni keks sa kakao prahom preliven mlečnom čokoladom. Receptura koja se koristi prilikom masovne proizvodnje više nije tajna. Ukoliko Vas interesuje čoko biskvit sastav, on se dobija kombinacijom mlečne čokolade, šećera, punomasnog mleka u prahu, surutke u prahu, kakao maslaca, biljne masti, keksa sa maslacem, pšeničnim brašnom i sredstvom za dizanje testa.

U poslednje vreme se na policama u supermarketima mogu videti i punjeni biskviti. Čoko biskvit punjen je najčešće kremom od vanile ili čokoladnim kremom. Nije izuzetak da se krem kombinuje sa kokosom, drobljenim lešnicima, suvim grožđem, rumom, kandiranim voćem ili komadićima čokolade kako bi se dobila što primamljivija aroma.

 

Čoko biskvit – Kalorije

Čokoladne poslastice jesu neodoljivog ukusa, ali sadrže i dosta kalorija. Vrlo je teško odoleti ukusu čokolade koja se topi u ustima, a još teže potpuno se odreći slatkiša. Gotovo je nemoguće zamisliti šolju toplog čaja bez čoko biskvita ili porodični ručak bez torte od penastog biskvita. Da bismo izračunali koliko će čoko biskvit uticati na našu figuru, koristimo kalorijske tablice. Masni biskvit u količini od 100 grama sadrži 462 kalorije, nemasni biskvit 351 kaloriju, a biskvit punjen džemom 302 kalorije. 

Čoko biskvit keks u količini od 100 grama sadrži približno 490 kalorija i predstavlja gotovo 25% prosečnog preporučenog dnevnog unosa kalorija. Interesantni su podaci koji nam pokazuju kojim fizičkim aktivnostima bi trebalo da se bavimo da kako bismo potrošili kalorije čoko biskvit keksa – dizanje tegova gotovo 120 minuta, plivanje 60 minuta, vožnja bicikla brzinom 20 km/h 50 minuta i trčanje brzinom 8 km/h 48 minuta! Ipak, kada se uzme u obzir ukus biskvita, nemoguće je odoleti im.

 

Gordi biskviti – Pravljeni od najfinijeg testa

Ponudu Gordi biskvita čine dezerti pravljeni od najfinijeg testa. Mekano i penasto testo pravi se prema porodičnoj recepturi, koju konstantno obogaćujemo novim aromama. Za Vas smo izdvojili mramorni komisbrot sa dodatkom kakao praha, voćni komisbrot sa dodatkom suvog grožđa, mini kuglof sa aromom narandže i komadićima čokolade, sussuro čoko ili senzacionalan biskvit preliven čokoladom i komadićima kikirikija, sussuro biskvit posut kristal šećerom. Bilo da volite čoko biskvit ili običan mekani biskvit, Gordi peciva će zadovoljiti i najistančaniji i najzahtevniji ukus.

Gordi tim čine vešti poslastičari, najbolji majstori u svom poslu. Njima zahvaljujemo na umeću i posvećenosti, jer naše kupce neprekidno oduševljevaju poslasticama sjajnog ukusa i vrhunskog kvaliteta. Zbog toga im je toliko teško odoleti! Prednost kupovine čoko biskvita iz bogate Gordi ponude je što ih možete kupiti kao poklon i voljene osobe obradovati ukunim kolačima. Osim toga, naši biskviti deo su svih svečanih trenutaka porodičnih trpeza.

Poznato je da iza prepoznatljivog ukusa Gordi biskvita stoji puno pažnje, ljubavi prema poslu, konstantno usavršavanje recepture i pažljiv odabir sastojaka. Neverovatnu priču o našim biskvitima najbolje će Vam ispričati naša raznovrsna i maštovita ponuda. Sočni čoko biskvit možete potražiti u najbližem marketu, ne morate više čekati ni trenutka!

 

Koje Gordi biskvite ste do sada imali priliku da probate? Pišite nam!

Dopada vam se ovaj članak?

Share on facebook
Podelite na Facebook-u
Share on twitter
Podelite na Twitter-u
Share on linkedin
Podelite na LinkedIn-u
Share on pinterest
Podelite na Pinterest-u

Povezani članci